Главная » 2011 » OKTYABR » 16 » PSIXOLOJI TEST-NE QEDER DUYGULUSUZ?
15:32
PSIXOLOJI TEST-NE QEDER DUYGULUSUZ?
1. Təyyarədən və təyyarə birdən bir hava boşluğuna girib bir o yana bir bu yana yellənməyə başlayır. Belə bir vəziyyətdə nə edərsiniz?

a) Əlinizdəki kitab ya da jurnalı oxumağa davam edərsiniz və ya oynamaqda olan filmi seyr ederdiz və hava boşluğuna çox əhəmiyyət verməzsiniz.
  b) fövqəladə vəziyyət mövzusunda gözünüzü açıq saxlayır diqqətlə işçiləri izlər və təcili xəbərdarlıq yönergesinde yazanları oxucusunuz.
  c) Həm "a" bendindeki həm də "b" bendindekileri edərsiniz.

   d) Emin deyilsiniz, belə bir vəziyyətə heç düşmediniz.

2. Bir iclasda bir iş yoldaşınız əslində sizin reallaşdırdığınız bir işdən ötəri tərif alır. Belə bir vəziyyətdə nə edərdiniz?

a) Hemen və insanların qarşısında yoldaşınızla üzləşər.
b) Toplantı sonrası, iş yoldaşınızın yanına gedər irəlidə öz işinizlə danışmadan əvvəl sizi də xəbərdar etməsinin sizi məmnun edəcəyini ifadə edərsiniz.
c) Heç bir şey etməzsiniz. Çünki insanları birlik qarşısında utandırmaq yaxşı bir şey deyil
d) dostunuz çıxışından sonra insanların qarşısında sizin işinizə toxunduğu üçün yoldaşınıza təşəkkür edir, mövzu ilə əlaqədar aydın detalları ortaya qoyaraq hara çatmaq istədiyinizi açıqlayarsınız.

3. Bir müştəri xidməti nümayəndəsi olaraq telefonda çox əsəbi bir müştəri ilə danışmaq vəziyyətindəsiniz. Belə bir vəziyyətdə nə edərdi

a) Telefonu bağlayarsiniz. Heç kim tərəfindən pis rəftar görməyə ehtiyac yoxdur.
  b) Müşterini dinlərsiniz və nələr hiss etdiyini anlamağa çalışarsınız.
  c) Müştəriyə nəzakətli olmadığını, sizin yalnız işinizi etməyə çalışdığınızı, əgər razı olmadığı bir vəziyyət mövcudsa başqaları isleye bileceyini ifadə edərsiniz.
d) Müştəriyə özünü narahat edən vəziyyəti anladığınızı, problemin həllinə istiqamətli nələr edə biləcəyinizi soruşarsınız.

4. Universitetdə şagirdləri və irəlidəki hədəfləriniz istiqamətində bir dərsdən "A" Almayı ümid edirsiniz. Lakin ara imtahanda "C" qeydi aldınız. Nə edərdiniz?

a) Qiymetinizi yüksəltmək və irəlidəki mərhələləri keçmək üçün özünüzə bir plan hazırlamış olarsiz.
  b) İmtahandan nə alsanız alın karieranıza təsir etməyəcəyini düşünərsiniz.
  c) Öz-özünüzə bu dərsdə etdikləriniz daha çox düşünməyib bunun yerinə başqa dərslərə fikir cemliyib o dərslərdən yüksək qeydlər almaq arxasına düşərsiniz.
  d) Dersin muellimine gedib daha yüksək qiymet verməsi barədə özüylə danışarsınız.

5. Bir çox fərqli etnik və mədəni dəyərlərə hörmət bir təşkilatda idarəçiniz. Qurumda bir işçinin dəyərlərinə uyğun gəlməyən bir zarafat etdiyini esidirsiz. Rəftarınız nə olardı?
a) əhəmiyyət verməz. Bu tərz hadisələrə ən yaxşı yanaşma tərzi qeydsiz qalmaqdır.
b) Bu adamı otağınıza çağırar etdiyi davranışın uyğun olmadığını, təkrarlanması halında bir intizam cəzası veriləcəyini ifadə edərsiniz.
c) Bir çıxış edərək bu tərz zarafatların bu təşkilatda yeri olmadığını söyləyərsiniz.
d) Bu adama mədəni çeşitliliklerle əlaqədar bir təhsil alması lazım olduğunu tövsiyə edirsiniz.

6. Telefonla satış edən bir sığorta satıcısının və 15 ədəd müştərini axtarışınıza baxmayaraq əliniz boş döndünüz. Nə edərdiniz?

a) Bir neçə dənə daha axtarar və tixaca tutulmadan evə qayidarsiz.
b) Hər bir axtarışda yeni bir şeylər sınayar, əzmlə çalışırsızız.
c) Güclü və zəif yanlarınızdır siyahılar, satış bacarığınızı inkişaf etdirməyə çalışırsınız.
  d)Tercumeyi halinizdan memnun qalmamaqa baslarsiniz.

7. Birdən qabağına çıxan bir başqa masin ilə qızğın bir vəziyyətdə olan yoldaşınızı sakitləşdirməyə çalışırsınız. Nə edərsiniz?

a) Ona bunu unutmasını hər şeyin yolunda olduğunu söyləyərsiniz.
b)onun sevdiyi bir mahnı qoyar onu rahatlatmağa çalışarsınız.
c) Digər sürücünü tənqid etmə mövzusunda ona qoşulur.
d) Sizinde başınıza belə bir hadisə gəldiyini nə qədər əsəbi olduğunu anladığınızı, lakin digər sürücünün xəstəxanaya getmək üçün belə bir vəziyyətə gətirib çıxardığını izah edərsiniz.

8. Siz və dostunuz bir mübahisənin içinə daxil etmisiniz və ikinizde bir-birinizə esebleserek gerçəkdə ifadə etmək istəmədiyiniz şəxsi şifahi hücumlara başladınız. Bu vəziyyətdə ediləcək ən yaxşı şey sizcə nədir?

a) Müzakirəyə 20 dəqiqə ara vermək
b) Səssiz qalmaq, yoldaşınızın söylədiklərinə qeydsiz qalmaq
c) Kədərli olduğunuz söyləyərək yoldaşınızın da sizdən üzr istəməsini istəmək.
d) Bir an üçün dayanmaq, düşüncələri yığmaq, mübahisədə özünüz baxımından dəlil ola biləcək vəziyyətləri ortaya qoymaq.

9. İşlə əlaqədar bir problemə yaradıcı bir həll gətirməyə çalışan bir komandanı idarə etmə vəzifəsini aldınız. Edəcəyiniz ilk şey nə olardı?

a) Bir mesele yaradaraq yığıncaq çağırışı edərsiniz, mövzunu parçalara ayırıb hər bir mövzunu müəyyən bir zaman dilimində araşdırarlar.
b) Rəsmi olmayan yığıncaqlar təşkil edərək komanda üzvlərinin bir-birlərini daha yaxşı tanıması yolunda onları cesaretlendirirsiniz.
c) Hər bir sıra üzvünə problemin həllinə istiqamətli fikrini tək-tək soruşarsınız.
  d) Beyin fırtınası iclaslarına başlayır, hər bir üzvu mövzuyla əlaqədar, ağıllarına gələn hər şeyi çəkinmədən ortaya qoymaları yolunda onları təşviq edərsiniz.


10. Gənc bir idarəçini işə götürdünüz lakin özü ən sadə qərarlarda belə sizə soruşmadan qərar verə bilmir. Rəftarınız nə olardı?

a) Onun bu konuda başarılı olamayacağını qəbul edir, bu göreve aid yeni birilerini axtarışa başlarsınız.
  b) İnsan qaynaqları yöneticisine gider bu genç yöneticinin bu qurumdaki yerini necə gördüyünü danisardiniz.
  c) Onun işinde ozune daha çox güvenmesi açısından qarişiq hallar qarşısında çox daha çox ağır qerarlar vermeye yönlendirirsiniz.
  d) Üstesinden geline bilecek ve yönete bileceyi tecrube muhitleri yaradır, zor hallarda yön göstericilik rolünü üstlenirsiniz.

TESTIN CAVABLARINI YAZIN SIZIN NE DERECEDE DUYGULU OLDUGUNUZU,DUYGULARINIZI NECE KONTROL ETDIYINIZI Psixoloq Vəliyeva YAZSIN.


Просмотров: 1426 | Добавил: DUYGU | Рейтинг: 3.3/3
Всего комментариев: 201 2 »
20  
bbdcccadbc wink

19  
deli3361498

18  
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

17  
cry

16  
1.b / 2.c / 3.c / 4.d / 5.c / 6.b / 7.c / 8.d / 9.b / 10.d

15  
1.b
2.c
3.d
4.c
5.b
6.b
7.a
8.b(a)
9.d
10.d

14  
d
d
d
b
c
b
b
d
c
d

11  
1c
2b
3c
4a
5c
6d
7d
8d
9c
10.d

13  
Azima buyurun Doğru yolda olduğunuz deyilə bilər lakin duygu zəkanızı inkişaf naminə daha ediləcək çox iş var. Romantik Reaksiyalarınızın fərqində olmanız, uyğun şəkildə ifadə edə belmeniz, məqsədlərə çatmaq üçün fikrinizi cemlemede daha təsirli olmanız lazımdır

10  
1b
2c
3a
4d
5a
6a
7d
8d
9c
10d

12  
kamil Özünüzə və digərlərinə aid duyğularınızı tanıyıb, ifadə etmədə, idarə etmede çox daha çox səy gostermek lazımdır. Hakim ola bilmədiyiniz duyğularınız sizin və digər insanların qırılmasına gətirib çıxarır. Amma canınızı sıxmağa ehtiyac yoxdur. Çünki duygu zəkasi öğrenilip inkisaf etdirile bilir.

9  
1d
2c,
3d
4a
5d
6d
7a
8b
9c
10c

1-10 11-15
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]