Главная » 2011 » İYUN » 9 » SHIZOFRENIYA
14:55
SHIZOFRENIYA

Son zamanlarda cekilen Qorxulu filmlerin bas qehramani shizofreniya    xesteleridir.Diqqet etseniz siz de gorersiniz.

 

.El arasinda basi xarab,ozunden huyuxan,xeyal dunyasinda yasayan kimi ifadelerle evez edirik bu xesteliyi.Ama  coxu insan bu sozun menasini bilmir.Eslinde belke bizlerin de etrafinda bu    xesteliye tutulmus  insanlar var?gelin lap basdan baslayaq SHIZOFRENIYA  nedir?Shizofreniya ciddi,xronik,dusgunlesdirici bir beyin xesteliyidir.Cemiyyetin texmini 1%inde bu xestelik inkisaf edir.Shizofreniya xesteliyi qadinlarda ve kisilerde beraber olmaqla yanasi,kisilerde qadinlardan daha erken,texminen 10 yasindan sonra ve ya iyirmi yasin baslangicinda ortaya cixmaqdadir.Qadinlarda ise ekseren iyirmi yaslarda yada otuzlu yaslarin ewelinde gorulmekdedir.

 Shizofreniya xestelerinin simptomlari:bu insanlarda cox vaxt basqalari terefinden esidilmeyen seslerin esidilmesi ve ya zehinlerinin basqalari terefinden oxunduquna inanma ve ya dusuncelerinin kontrol edilmesi ve ya ozlerine zerer verile bilecek planlar qurulmasi kimi qorxuducu simptomlar vardir.Bu semptomlar onlari qorxuda biler ve ozlerine qapanmalarina sebeb ola biler.Danisiqlari ve herekleri ele dezorqanize ola bilir ki,basqalari terefinden anlasilmaya biler ve ya basqalarini qorxuda biler.Bu cumleleri yazarken 11ci sinifde oxuyanda yani menimle paralel sinifde oxuyan oglanin evlerinin daminda ozunu asdiqi hadisesi yadima dusdu.Gunlerce axtarilmasina regmen tapilmamisdi nehayet oz evlerinin basinda ozunu iple asilmis tapdilar,namelum olum hamini maraqlandirirdi.Hami cox terbiyeli agilli sakit ve heckime qarismayan oglan olduqunu deyib terifleyirdi.Ama gelin gorek bu saydiqlarimiz dogurdanmi yaxsi xususiyyetlerdir?olumune hec bir sebeb olmadan niye ozunu asdi?ekspert cagirildi cesed incelendi hec ne, hec ne tapilmadi.Nehayet beynini acib incelediler ve oglanin olumune bele sebeb verdiler,O ozunde olmuyub bele hereket edib qisa ve konkret.Ama savadsiz cahil anani bu cavab qane etmedi.Men bugun psixologiyani oxuduqca anliyiram ki,o insan shizofreniya imis.Yuxarida sadaladiqimiz xusisiyyetler ve sadalayacaqlarim bu cavan oglanana aid imis,onun fikrince onu kimlerse, ya da nelerse idare edirmis ve ona OL emrini verdiyi anda o ozunu sebebsiz yere asibmis,heckimle danismadiqi vaxti o oz xeyal dunyasindakilarla danisirmis... 

 Movcud mualiceler bir cox simptomu duzelde bilir ama cox shizofrende bezi simptomlar omur boyu qala bilir.Umumiyyetle ise sagalanlar besden biri olduqu texmin edilir.
Просмотров: 8557 | Добавил: DUYGU | Рейтинг: 3.0/22
Всего комментариев: 8
8 revan sumqayit3mkr  
0
mariya sen mene baxada qay qat yaxsisan biggrin biggrin biggrin biggrin men vabse ezab cekiremmmm

7 revan sumqayit3mkr  
0
ehhhhh
sad sad sad sad sad

6 mariya  
0
salam .men ozum de hemcinin shizefrenem amma hami kimi normal yaziram yaza yaza ise hem de ozumle danisiram biz xesteler hami kimi ozumuzu idare edirik amma insan icinde amma muveqqeti olaraq sexsen menim indi sadece elim yazir amma beynim de meni narahat eden fikirlerle danisir cox ezabli ve zulm lu dur bu ele bir xestelikdirki insan ancaq ozunu oldurmek isteyir prosta ALLAHDAN bir dene qorxursan ALLAAND OLSUN ZULM CEKIREM ELE BILIREM KI HAVADAYAM

5 Ulya  
0
Menim tanidigim bir nefer var o da deyir ki men ozumu idare ede bilmirem basqasi mene deyir men de eliyirem ama men onnan qorxmuram hemise sohbet edirik deyir ozumden asili deyil indi onu hekime apariblar hekim 1 ay onu xestexanada saxlayib mualice edeceyini deyib insallah yaxsi olar smile

3 chizophoto  
0
duygu nickli istifadeci. siz dediyinize gore psixoloqsunuz. yada mene bele gelir.
bu qeder meslehetler vere bildiyinize gore ozunuzde mueyyen biliklerin bazasinin gucune mueyyen qeder inam dashiyan birisisinizdir.
bu sayta ele bu gun pulsuz materiallar teklif elemishem ister ozumun psixoloji inceleme formatli yazilarim ister boyuk psixoloqlardan tercumelerim. bes siz?
bir dahi shizofrennikle rastlashib ondan eshitdiklerinizle uzun muddetlik shoka girmisiniz? yox! girseydiniz bu cur mozuya bu cur sakit yanasha bilmezdiniz.
material ve sizinle gorushub iki deqiqelik dialoqla size tamam yeni bir pencere acib sizi dehshete getirme teklifim ayri ayriliqda kecherlidi.
belkede gorushmeyi erteledim bir muddet.

4 DUYGU  
0
smile teklifiniz ucun cox saqolunMen Adminem Psixoloq Gulnare xanimdi mutleqki bizden basqasi sizin teklifleri deyerlendirecey.

2 DUYGU  
0
men de bunu bilende cox heyretlenmisdim((

1 TurkaN_  
0
hee urkdum biraz ozunu asdiqi ona emr verildiyi sozunden

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]